2014. július 21., hétfő

Focista, aki nem tud futni - dongalábas világélvonalbeli sportolók

Dongalábas focista?
Dongalábas focista?
(football-1415503-m.jpg)
Amikor megtapasztaltam a spártai orvosi hozzáállást a láb-ügyünkhöz, a dongalábhoz, nem tudtam magamban tartani a mély megdöbbenésemet. Elmondtam két szomszédasszony-barátnőmnek is, akik közül az egyik ráadásul egészségügyi dolgozó.

Maximálisan egyetértettek: egy magzat nem egy kiló alma a piacon, hogy csak úgy "dönthessünk" róla (a saját keresztény szemléletükkel nézik a témát). Hozzám hasonlóan mindkettejüknek volt két vetélése, ezt követően ők sem vállalták be a az amniocentézist, most sem vállalnák be. Egyikük ismer dongalábas esetet, speciális cipő kell neki. És javasolták: menjek el a géndiagnosztikás H. doktornőhöz, ő megbízható ultrahang vizsgálatot készít.

Most itt tartunk. 2012. tavasza, kb. 20. várandóssági hét. H. doktornő ultrahanggal vizsgálja a pocaklakómat.

Rendkívül érdekes, hogy mekkora különbség van ultrahang és ultrahang között, ezen a készüléken sokkal jobban látható a gyerkőc minden testrésze! Nem véletlenül specializálódott ultrahangos vizsgálatokra, jó munkát csak jó eszközzel lehet végezni.


Dongalábas profi sportolók?


H. doktornő nézi a fiamat, sorolja, hogy mi minden rendben levőnek látszik nála - minden, még a vese is (hogy-hogy, ilyen gyorsan hatott a kineziológus kezelés?). Csak a láb nem. Majd megnézi a kombinált teszt eredményét, gondolkodik, aztán kijelenti, hogy nem hiszi, hogy bármi más baja lenne. Utána azt is hozzáteszi, hogy ismer világ élvonalbeli focistát, sőt karatést is, aki ugyanilyen lábdeformációval született.

Öröm ilyen kedves és hozzáértő orvossal együttműködni. Ez a vizsgálat felért egy felszabadítással. Az orvosi részét illetően egy kicsit megnyugodtam.

A reform orvostudomány ezt mondja a dongalábról


A vizsgálatot követően otthon rendet rakok a polcon, és "véletlenül" a kezembe kerül az Újmedicina szervatlaszának egy részlete. Ha már így van, felütöm a lábproblémáknál, és megnézem, milyen pszichés hátteret írnak erre.

Sarok, boka és lábfej: "bokára, lábfejre vonatkozó önértékelés letörés: nem tudok járni, futni, egyensúlyozni, táncolni, sarkamra állni. Hm. Tényleg. Egy focista, aki nem tud futni!
És megüti a fülemet egy mondat is, amit egy barátnőm mondott: befelé forduló vagyok (testileg és lelkileg is).

Akkor tehát megvan, hogy min kell még dolgozni! Mivel nem csekély mértékű a probléma, valószínűleg komolyabb háttere van, és hosszabb, munkás folyamat lesz a teljes rendberakás. De bevállaljuk, most sem akarok félmunkát végezni. A "genetikai" ( = rokonsági informatikai) hajlamot is ki akarom tisztítani, nemcsak tüneti kezelést akarok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése